duminică, 29 aprilie 2012

Tort cu iepuras

     O surpriza placuta facuta pentru o fetita draguta pe nume Gianina, care a implinit 9 anisori in preajma Sfintelor Sarbatori de Paste. Este un tort cu motiv colorat si vesel care sa aduca bucuria si entuziasmul in sufletelul  ei de copil. Preferata ei este ciocolata, tocmai de aceea tortul are o delicioasa crema de ciocolata cu esenta de rom. Sa-i fie copilaria presarata cu momente fericite, sanatate, si mult noroc. La multi ani Gianina!

duminică, 8 aprilie 2012

Tort cu viorele

    Sărbătoarea Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, duminica având o puternică încărcătură simbolică. Deşi oamenii l-au primit cu mare bucurie şi cu speranţa în suflete pe Cel care avea să se sacrifice pentru toate păcatele umanităţii, Iisus era conştient de faptul că aceştia nu aveau sufletele pe deplin deschise.
     Floriile marchează şi începutul patimilor lui Iisus Hristos, Săptămâna Patimilor simbolizând durerea şi chinurile pe care Mântuitorul le-a îndurat pentru ca păcatele oamenilor să fie iertate.
     După modelul mulţimii din cetatea Ierusalimului care l-a întâmpinat pe Mântuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxă a rânduit ca în această zi să împartă credincioşilor ramuri de salcie binecuvântate. Crenguţele de salcie amintesc de faptul că în momentul în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii l-au întâmpinat cu ramuri tinere, dar în acelaşi timp acestea simbolizează renaşterea naturii sau biruinţa vieţii împotriva morţii.
     Doamna Viorica serbându-și  onomastica în această minunată zi, a primit cadou un tort cu florile al căror nume îl poartă. Fiind încă în postul mare al Paștelui, tortul l-am facut de post, cu cremă de banane. La mulți ani cu sănătate și cu multe bucurii!

joi, 5 aprilie 2012

Tort Cutie de cadou

     Am realizat un tort special cu ocazia aniversarii anilor unui om deosebit, caruia colectivul care-l inconjoara si-l ajuta in demersul unei bune si prospere activitati, a dorit sa i-l ofere cu mult drag, urandu-i "La multi ani" si multe impliniri pe toate planurile. Tortul in forma unei cutii de cadou, cu o spectaculoasa funda in cele doua culori preferate ale sarbatoritului, a fost alegerea ideala. Cele doua mascote reprezinta logo-ul firmei ce o conduce si nu puteau lipsi de pe tortul aniversar.

miercuri, 4 aprilie 2012

Tort Fleur de Lis

        Din dorinta de a crea cate un tort cu tematica noua, m-am gandit sa-i fac sefului meu o surpriza placuta de ziua lui si i-am pregatit un tort avand ca simbol principal activitatea sa zilnica. Un tort cu un gardut din fier forjat in miniatura si diverse elemente ce completeaza tabloul tortului, insotite bineinteles de logo-ul firmei.
       Seful meu a fost incantat de surpriza care i-am pregatit-o si sper sa le fi placut atat lui, cat si invitatilor lui gustul tortului cu aroma de cafea. La multi ani sefu', sa fii sanatos si sa ai succes in tot ceea ce faci!