duminică, 24 noiembrie 2013

Tort Palarie

   Cu toate ca suntem in Postul Craciunului, nu inseamna ca nu putem sa ne delectam cu o felie de tort la o zi aniversara. Bineinteles ca am rasfoit cartile cu dulciuri si am gasit o reteta delicioasa de tort de post cu ganache de ciocolata si nuci. Nu puteam sa o las pe  matusa mea fara tort aniversar. O doamna cocheta si intotdeauna atenta la cum se imbraca si cum se asorteaza (un mic "defect" al artistilor plastici). M-am gandit ca un tort sub forma unei palarii sic ar fi potrivita pentru ea si chiar s-a bucurat enorm cand l-a vazut. Mare le-a fost mirarea invitatilor cand au si gustat din el pentru ca nu le venea sa creada ca e de post. Era mult prea bun ca sa fie de post. Ce ziceti de palaria matusii?

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Tort Jacuzzi Spa

   Cand vrei sa transmiti cuiva un mesaj, nu numai sms-ul, mail-ul etc sunt singurele cai de comunicare, ci si oferirea unui tort personalizat corespunzator e o varianta destul de buna, ca sa nu mai zic destul de ...dulce. Cumatrii nostri, niste oameni deosebiti si niste prieteni adevarati, sunt extrem de activi si ocupati cu serviciul si cu fetita lor Karina de 2 ani jumate. Vazandu-i atat de agitati, m-am gandit sa le indulcesc aniversarea cu un delicios tort Capuccino, care e preferatul lor si sa le delectez privirile cu modelul inedit al tortului. Jacuzzi cu sampanie si lumanari este leacul ideal pentru oricine, chiar si pentru niste oameni ocupati ca ei. Deci...mai relaxati-va si lasati grijile deoparte, luati-o mai usor cu toate si traiti-va viata si intr-un mod mai relaxant. La multi ani Carmen si Ionut!

duminică, 10 noiembrie 2013

Tort Taxi

   Nepotelul meu Mircea, care azi a implinit 4 anisori are o pasiune pentru masinute, de toate felurile, formele, culorile si marimile. Daca i-ai cumparat o masinuta, chiar daca acasa mai are inca 100, el e super fericit. Nici de ziua lui nu putea lipsi masinuta lui iubita, sub forma unui tort dulce si delicios cu o fina crema de caramel si blat pufos de vanilie. S-a bucurat enorm cand a vazut tortuletul, atat de mult incat a doua zi dimineata primul lucru care l-a facut a fost sa intrebe de tortul lui masinuta. M-am bucurat tare cand i-am vazut ochisorii lui albastri si inocenti plini de fericire, atunci cand isi privea tortul aniversar. La multi ani iubire mica, sa fii sanatos si sa cresti mare si norocos!

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tort Lego Ninjago

   Dupa cum am mai spus, gusturile copiilor sunt rupte din benzi desenate, filme de animatie si din lumea basmelor, pe care ei le adora. Asa e copilaria frumoasa si lipsita de griji. Copii mai mari sau mai mici, toti sunt pasionati de jocuri, in special cele care le solicita gandirea si creativitatea. In aceste jocuri se incadreaza si Lego, care are multi admiratori si mari si mici. Luca, nepotelul meu e innebunit dupa Lego Ninjago si Hero Factory, drept pentru care a vrut la ziua lui un tort cu aceasta tematica. Am incercat sa-i satisfac dorinta, sa-i fac pe plac si sa-i aduc la petrecerea sa, tortul mult visat. Am combinat in acest minunat tort, doua gusturi, primul etaj a fost cu delicate arome de de vanilie, iar cel de-al doilea a imbinat gustul ciocolatei cu lapte si a alunelor fin maruntite. Bineinteles ca tortul a starnit valuri de aprecieri si complimente, care pe mine nu au putut decat sa ma multumeasca sufleteste. Asta e si scopul meu, de a face oamenii fericiti, iar daca mai e vorba si de un copilas, bucuria mea e si mai mare. Voi ce ziceti de tortul lui Luca?