duminică, 8 aprilie 2012

Tort cu viorele

    Sărbătoarea Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, duminica având o puternică încărcătură simbolică. Deşi oamenii l-au primit cu mare bucurie şi cu speranţa în suflete pe Cel care avea să se sacrifice pentru toate păcatele umanităţii, Iisus era conştient de faptul că aceştia nu aveau sufletele pe deplin deschise.
     Floriile marchează şi începutul patimilor lui Iisus Hristos, Săptămâna Patimilor simbolizând durerea şi chinurile pe care Mântuitorul le-a îndurat pentru ca păcatele oamenilor să fie iertate.
     După modelul mulţimii din cetatea Ierusalimului care l-a întâmpinat pe Mântuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxă a rânduit ca în această zi să împartă credincioşilor ramuri de salcie binecuvântate. Crenguţele de salcie amintesc de faptul că în momentul în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii l-au întâmpinat cu ramuri tinere, dar în acelaşi timp acestea simbolizează renaşterea naturii sau biruinţa vieţii împotriva morţii.
     Doamna Viorica serbându-și  onomastica în această minunată zi, a primit cadou un tort cu florile al căror nume îl poartă. Fiind încă în postul mare al Paștelui, tortul l-am facut de post, cu cremă de banane. La mulți ani cu sănătate și cu multe bucurii!

2 comentarii:

  1. acest tort a fost primit cu o deosebita placere si admiratie ,de catre aniversata si nu numai de ea....noi cei care am gustat din el ,am constat ca avea un gust extraordinar de bun,aromat,insiropat si bunnnnn de tot...multe multumiri si felicitari de la Viorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare bine ca a iesit asa de bun si a fost pe placul tuturor. Multumesc mult pentru felicitari!

    RăspundețiȘtergere