miercuri, 11 septembrie 2013

Tort Butoias cu vin

   Iata ca a venit si toamna cea ruginie, cu bruma pe iarba uscata, cu frunzele caramizii ce acopera pamantul, cu viile pline de struguri copti si zemosi ce asteapta sa fie culesi. La tara lumea strange poama si o pune in butoaie de lemn pentru a face vinul pentru Craciun. La fel si tatal meu, e in plina activitate la tara, strange via, face mustul pe care-l pune in butoaie la fermentat pentru a scoate "magica licoare bahica",  vinul  limpede de o culoare rozalie, ce ne va acompania friptura de Craciun pe mesele imbelsugate cu bucate alese. Ce tematica puteam sa-i aleg tortului pentru aniversarea tatalui meu, decat un butoias de vin cu struguri. Ceva mai potrivit nu se putea in sezonul culegerii strugurilor. Deliciosul blat fraged si rosu al tortului  Red Velvet, aducea cu frumoasa culoare a mustului, iar crema de branza completa cu succes gustul desavarsit al acestui tort. Sa vedem ce minunatie a iesit pana la urma! La multi ani taticule, cu multa sanatate, si sa ne mai faci vin si in urmatorii 100 ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu