miercuri, 25 iunie 2014

Tort aparat foto

   Cand vine vorba de pasiune faci tot ce-ti sta in putiinta pentru a-ti indeplini visele. Asa si Ovidiu din dragostea pentru frumos, pentru inedit, pentru unic, si-a dorit sa faca ceva in aceasta privinta, iar fotografia a fost alegerea ideala pentru imortalizarea pentru totdeauna a momentelor unice din viata noastra. Pasiunea lui s-a transformat in arta si ceea ce face, o face cu mult drag si profesionalism. Sotia lui s-a gandit sa-i ofere o surpriza minunata de ziua lui si sa-l surprinda placut cu un tort racoritor cu blat de vanilie si crema mascarpone cu doua feluri de jeleu, de visine si piersici. Decorul tortului l-a lasat mut de uimire, obiectul muncii lui in varianta dulce aflandu-se asezat pe tortul aniversar. La multi ani Ovidiu, mult succes in ceea ce faci si sa devii din ce in ce mai bun!

joi, 19 iunie 2014

Tort de Bun venit

    Pentru a le ura bun venit acasa socrilor mei, am ales varianta dulce de a-i binedispune si de a-i face sa uite dorul de casa si familie care l-au tinut in suftete pana acum. Surpriza a fost atat de mare incat au ramas fara cuvinte. Le-a placut enorm si au ramas impresionati de modalitatea inedita de a-i intampina si de a le ura bun venit. Fiind plecati in Italia, am ales sa creez pe tort o "antiteza culinara" intre tara de origine Romania si tara gazda Italia. Ideea mea trasnita i-a incantat pe toti, iar gustul tortului tropical a fost de-a dreptul desavarsit. Blat cu cacao, crema de lapte cu nuca de cocos, ganache de ciocolata alba si jeleu de ananas.....suna delicios, nu?

vineri, 6 iunie 2014

Tort Clopotica si zanele din Valea Ielelor

    Se pare ca incet incet, toate personajele indragite din desenele animate preferate de copii isi fac loc pe masa mea de lucru si asteapta sa fie modelate din pasta de zahar, prinzand astfel viata pe taramul dulciurilor. Valea Ielelor este lumea secreta in care zanele traiesc si lucreaza la crearea celor patru anotimpuri pe care le duc pe Continent. Zanele Clopotica si prietenele ei sunt preferatele Karinei, o fetita frumoasa, desteapta si isteata care azi implineste 3 anisori. Cu mare drag am realizat acest tort pentru ea, deoarece ocupa un loc deosebit in sufletul nostru fiind fetita cumatrilor nostri. Karina s-a bucurat de prezenta zanelor la petrecerea ei si a fost foarte incantata de tortul cu care mami si tati au surprins-o. Tortul a fost unul racoritor de vara, cu blat cu vanilie, crema mascarpone si jeleu de piersici si visine. O delectare fresh a papilelor gustative. La multi ani Karina, sa cresti mare si sanatoasa, sa ai o viata plina de noroc si impliniri!